Gyakori Kérdések + Válaszok a Zöld teáról

Hogyan készítsük el a zöld teát?

A zöld tea készítésénél érdemes betartanunk néhány alapvető szabályt, amely biztosítja, hogy valóban  a lehető legegészségesebb és legfinomabb lesz a zöld teánk. A következő dolgokra célszerű figyelnünk teakészítés közben.

 • Mindig tökéletesen tiszta vizet használjunk, tehát legyen klórmentes, alacsony ásványianyag-tartalmú, de a legjobb a tiszta forrásvíz alkalmazása.
 • Ne használjunk mikrót vagy műanyag vízforralót, hanem inkább rozsdamentes acél vízforralóban melegítsük fel a vizet.
 •  A teára ráöntött víz semmiképpen se legyen forró, maximum 70-80 fokos lehet.
 • Legfeljebb 2-3 percig hagyjuk ázni a tealeveleket.
 • Ügyeljünk rá, hogy lehetőleg csak természetes anyagú eszközök érintkezzenek a teával, tehát a kanna, a csésze, a bögre és a kanál se legyen fém vagy műanyag.
 • Ne tegyünk a zöld teába cukrot vagy egyéb mesterséges édesítőt.

Milyen betegségek, problémák esetén alkalmazható a zöld tea?

A zöld teának számtalan egészségmegőrző hatása ismert, így sok betegség, probléma esetén lehet jótékony a fogyasztása.

 • A zöld tea fertőzésgátló polifenolokat tartalmaz, így hozzájárulhat a meghűléses betegségek elkerüléséhez.
 • Támogatja a szív-és érrendszer megfelelő működését, így képes lehet megelőzni különféle érrendszeri megbetegedéseket.
 • Védi húgyhólyagunk egészségét, így a hólyag gyulladásos és daganatos betegségei ellen is alkalmazható. De a különféle kőképződéses folyamatokat is hatékonyan tudja megelőzni a hólyagban, a vesében és az epében is.
 • Erőteljes antioxidáns hatásainak köszönhetően a daganatos betegségek elleni harcban is kedvező hatású lehet, mivel képes semlegesíteni a degeneratív folyamatok kialakulásáért felelős szabadgyököket.
 • Hozzájárulhat a vér össz-és LDL-koleszterinszint és a trigliceridszint megfelelő értékeinek eléréséhez.
 • A zöld tea katekinek nevű vegyületei képesek leküzdeni a szemben fellépő oxidatív stressz hatásait, s ezáltal megelőzhetnek akár olyan komolyabb szembetegségeket is, mint a zöldhályog és a szürkehályog.
 • Agyunkat is védik a zöld tea értékes hatóanyagai, amik által csökkenthető az időskori szellemi leépülés és az Alzheimer-kór kockázata is.
 • Mivel a zöld teában jelen lévő katekinek védelmet biztosítanak az idegsejteknek, ezért képesek lehetnek csökkenteni a súlyos idegrendszeri betegség, a Parkinson-kór kialakulásának a kockázatát is.

Hogyan képes a Zöld Tea hozzájárulni a Fogyáshoz, Fogyókúrához zsírégető hatásaival?

A zöld tea az egyik leghatékonyabb természetes zsírégető szer, mely jelentősen serkenti az anyagcserét, és hozzájárul az elfogyasztott és régebb óta lerakódott zsírok bontásához is.

A zöld tea az anyagcsere felgyorsításával támogatja a tápanyagok minél gyorsabb feldolgozását és energiává való alakítását, így gátolja ezek elraktározódósát szervezetünkben, mely zsírpárnák kialakulásához vezethetne.

Emiatt tanácsos minden főétkezés előtt elfogyasztani 1 csésze valódi zöld teát, mert ennek hatására a bevitt zsírok bontása szinte azonnal elkezdődik.

De a régebben lerakódott hájréteg miatt sem kell aggódnunk, mivel a zöld tea ezeket is hatékonyan bontja le, persze nem egyik pillanatról a másikra, hanem szépen fokozatosan. Eközben pedig a bőrt is rugalmasabbá és simábbá teszi, így csökkentheti a narancsbőr tüneteit is.

A zöld tea talán legfontosabb fogyókúrát támogató vegyülete az L-karnitin nevű aminosav származék, mely roppant eredményesen tudja meggátolni a zsírok lerakódását. Emellett pedig energiává is alakítja át őket, s ezáltal is nőhet energiaszintünk.

Az L-karnitin abban is segít, hogy könnyebben tudjunk sovány izomzatot kiépíteni, s ezzel testtömegindexünk (BMI) is kisebbé válhat. Sőt, az L-karnitin az anyagcsere folyamán létrejövő savakat megköti, s ezzel megakadályozza, hogy azokat elraktározzák a zsírszövetek.

Ráadásul az L-karnitin segít csökkenteni az éhségérzetünket is, mert mérsékli szervezetünk tápanyagigényét, amivel jelentősen megkönnyítheti a fogyni vágyók mindennapjait.

Miért jó a Zöld Tea Kapszula?

Vannak akik nem szeretik a zöld tea ízét, vagy egyszerűen nincs idejük a teakészítéssel foglalkozni, azonban szeretnék élvezni minden egészségmegőrző hatását. Nekik találták ki a Zöld Tea Kapszulát.

A Vietnami Zöld Tea Kapszula koncentráltan tartalmazza mindazokat az értékes, egészséget védő hatóanyagokat, melyek a Szálas Zöld Teában is megtalálhatóak.

A Zöld Tea bevétele bárhol, bármikor könnyedén megoldható, hiszen csak egy kis folyadék szükséges hozzá, hogy lenyeljük.

Ráadásul a Zöld Tea Kapszula csomagolásán pontosan fel van tüntetve, hogy 1 kapszula mennyi hatóanyagot tartalmaz, így mindig biztosak lehetünk benne, hogy bevittük szervezetünkbe a szükséges tápanyagmennyiséget.

Egészségünk védelme és a fogyókúra szempontjából is akkor számíthatunk a legjobb eredményekre, hogy ha együtt fogyasztjuk a Szálas Zöld Teát és a Zöld Tea Kapszulát. Ezzel biztosíthatjuk szervezetünk számára a maximális tápanyagbevitelt és antioxidáns utánpótlást, mely által egészségesebb és hosszabb életet élhetünk.